Ülkemizde üretilen ve sevilerek tüketilen bir peynir türüdür eski kaşar yapıldıkta sonra 6 ay süre olgunlaştırılması sonucu tüketime hazır hale gelir. Kalsiyum, fosfor, D vitamini, protein ve çinko bakımından oldukça zengin dir. Kaşar peyniri adını İbranice kaşer yada koşer sözcüğünden alır. Amerika ve Avrupa da genel olarak İtalyan tipi peynir adı ile tanınır. Başta balkan ülkeleri ve İtalya olmak üzere Macaristan, Kafkasya yöresinde yaygın olarak üretilir ve tüketilmektedir.
Firmamızda uyguladığımız gıda güvenliği ile eski kaşar peynirlerimizi çuval içinde veya açıkta bırakarak olgunlaşmasını gerçekleştirmiyoruz. Özel olarak üretilen vakum ambalajlarda olgunlaşması sağlanarak müşterilerimizin tüketimine sunulmaktadır. Kars'ta eski kaşar peynirinin yapımı Cumhuriyet'imizin kuruluşunun ilk yıllarına dayanmaktadır. Kaşar peynirinin, yağ ve protein bakımından zengin olan koyun sütü ile inek sütünün karıştırılması sonucu elde edilir.
Sert peynir grubundan olan Kars Gravyeri ve Eski Kaşar Peyniri insanların kemik sağlığı ve gelişimi için en temel ihtiyaçtır.
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
Enerji Değeri: 387 kcal /100 gr.
Protein: (F: 6.38) 23,6 %
Kalsiyum: 6364 mg/kg
Fosfor: 4449 mg/kg
Karbonhidrat: 2.7 %
Yağ (Toplam): 31.4 %
Ürünlerimiz BRC Gıda Güvenliği Sistemi Belgelerine sahip tesislerimizde üretilmiştir.
Taze kaşar peyniri pastörize inek sütünden üretilen, yarı sert yapıya sahip tabii peynir çeşididir. Mutfaklarda tüketimi yaygın olup hemen hemen her öğünde tüketilebilen bir peynir türüdür. Kahvaltıda tüketimi yanında özellikle tost ekmeği ile, çorbaların üzerine rendelenerek, kaşarlı köfte yapımı en başta olmak üzere daha birçok çeşit yemeklere katılarak tüketilir.
Kalsiyum, fosfor ve D vitamini açısından oldukça zengindir. Kaşar peyniri adını İbranice kaşer yada koşer sözcüğünden alır. Amerika ve Avrupa da genel olarak İtalyan tipi peynir adı ile tanınır. Başta balkan ülkeleri ve İtalya olmak üzere Macaristan, Slovakya, Kafkasya yöresi ve ABD de yaygın olarak üretilir ve tüketilmektedir.
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
Enerji Değeri: 297 kcal/100 gr.
Enerji Değeri: 1244 kj/100 gr.
Selüloz (Ham): 3,2 %
Protein: 19 %
Kalsiyum: 5728.3 mg/kg
Karbonhidrat: 3.2 %
Yağ (Toplam): 23.2 %
Ürünlerimiz BRC Gıda Güvenliği Sistemi Belgelerine sahip tesislerimizde üretilmiştir.